Jag är en återvinnare

När den allmännyttiga bostadsförmedlaren Signalisten bad oss hjälpa dem att få deras hyresgäster att sopsortera mer så tog vi avstamp i den krassa sanningen: det är krångligt, tråkigt och ganska opraktiskt att sopsortera. Konceptet Jag är en återvinnare tog därför utgångspunkt i vad hyresgästerna personligen hade att vinna på att förändra sitt beteende.

Vi började med att göra själva soprummet till en trevligare plats. Vi bytte namn på återvinningsrummet till Miljöstugan. Det skulle signalera en plats alla ansvarar för att ta hand om, precis som tvättstugan. Inredningen ändrades från grå betongbunker till en färgsprakande, positiv och – för all del – informativ värld.

En verktygslåda för beteendeförändring

För att Signalisten skulle kunna arbeta själva med konceptet under lång tid tog vi fram en verktygslåda med förslag på insatser och enheter som skulle hjälpa till med beteendeförändringen. Här fanns bärpåsar och informationsmaterial i samma färgglada stil som miljöstugan – men också ett litet märke bredvid ditt namn i trapphuset. Det senare skulle signalera att du tagit emot informationsmaterialet kring återvinning och fungera som en liten ”medalj” för dig som sopsorterar. Allt för att bejaka dem som redan sopsorterar, men också för att skapa positivt grupptryck gentemot dem som inte börjat än.

Signalisten sopsortering

Ett vinnande koncept

I kommunikationen berättade vi vad återvinnande av vanliga material sparade för just dig som hyresgäst. Vi föreslog också att krydda det hela med en chans att vinna en hyresavgiftsfri månad för någon i det område som skötte sopsorteringen bäst. Det skulle helt enkelt vara lätt för Signalistens hyresgäster att förstå allt de hade att vinna på att återvinna. Att miljön, samhället och hela vida världen också vinner på det, det kommer av bara farten.

Signalisten återvinn
Signalisten Återvinn

Kontakt

08-46 46 466
info@svenssonkmn.se
Luntmakargatan 26
111 37 Stockholm

Vill du bli en glad kund?

Då är det Per du ska prata med.
per@svenssonkmn.se
+46 70 200 60 22

simple logoNacka Forum Reklam