Jag är en återvinnare

Visst ”räddar vi världen” lite när vi återvinner material. Men för att åstadkomma verklig förändring behövs mer konkreta incitament och positivt grupptryck. Så när den allmännyttiga bostadsförmedlaren Signalisten bad oss hjälpa dem att få deras hyresgäster att sopsortera mer så tog vi avstamp i den krassa sanningen: det är krångligt, tråkigt och ganska opraktiskt att sopsortera. Konceptet Jag är en återvinnare tog därför utgångspunkt i vad hyresgästerna personligen hade att vinna på att förändra sitt beteende.

Vi började med att göra själva soprummet till en trevligare plats. Till att börja med bytte vi namn på det till Miljöstugan – en plats alla ansvarar för att ta hand om, precis som tvättstugan. Inredningen ändrades från grå betongbunker till en färgsprakande, positiv och – för all del – informativ värld.

En insats som märktes

Vi tog fram bärpåsar och informationsmaterial i samma färgglada stil som miljöstugan, och ett litet märke bredvid ditt namn i trapphuset – om du tagit emot informationsmaterialet kring återvinning alltså. En liten ”medalj” för dig som sopsorterar. Allt för att bejaka de som redan sopsorterar, men också för att skapa positivt grupptryck gentemot dem som inte börjat än.

Signalisten sopsortering

Ett vinnande koncept

I kommunikationen berättade vi vad återvinnande av vanliga material sparade för just dig som hyresgäst och kryddade dessutom det hela med en chans att vinna en hyresavgiftsfri månad för någon i det område som skötte sopsorteringen bäst. Vi fick helt enkelt Signalistens hyresgäster att förstå allt de hade att vinna på att återvinna. Så nu kan de rädda världen av bara farten.

Signalisten återvinn
Signalisten Återvinn

Kontakt

08-46 46 466
info@svenssonkmn.se

Repslagargatan 17B
(inne i Brunogallerian)
11846 Stockholm

Vill du bli en glad kund?

Då är det Per du ska prata med.
per@svenssonkmn.se
+46 70 200 60 22

simple logoNacka Forum Reklam