Svensson letar kreatör/copy

En jobbannons från en snart föräldraledig copy

—Sista ansökningsdag 1/3–2020—

Jag ska vara pappaledig (maj 2020–jan 2021) och du kanske ska hoppa in istället?


Det är i alla fall en högst rimlig tanke om du har några års erfarenhet (minst 3) av att hitta på kommunikation och är väldigt bra på att sätta ord på saker och ting. Du kan ha gjort det på byrå, frilans eller på något annat spännande sätt tidigare. Men du ska hur som helst sanningsenligt kunna säga:

–      Titta här vad bra kommunikation jag har fått betalt för att göra tidigare, nu blir ni allt bra sugna på att betala mig för att hitta på sånt för er, va? Va, va, va?


Du behöver inte uttrycka dig precis som ovan ordagrant. Eller, vi kan faktiskt rakt av säga att du inte får göra det. Det vore ju att fuska. Du får hitta på något eget. Men det ska liksom framgå, mellan raderna. Eller när det uppstår en obekväm tystnad av att Daniel riktar en bordslampa i ansiktet på dig och säger:

–      Min pappa är faktiskt polis!


Nej, stryk det sista. Så kommer det inte vara. Daniels pappa är inte polis. Daniel är art director och supersnäll. Lite konstig, kanske. Men det är ju du också. Ja, vi hoppas det i alla fall. För det är sådana vi vill ska jobba här hos oss: Supersnälla, lite konstiga och väldigt duktiga på sitt hantverk.


Det är också väldigt viktigt att du ställd inför ett ord som strategi inte omedelbart välter konferensrumsbordet och stormar ut mumlandes något om att sånt där kan väl kostymnissarna sköta. Dels för att det inte finns någon annan som gör det strategiska jobbet åt dig här och dels för att det känns som en oskön grej att kritisera någon för att vara välklädd. Du får jättegärna klä dig i kostym här om du vill. Men det går också bra med shorts och t-shirt.


Närmast kommer du jobba med AD-Daniel och AD-Tanja (jepp, du blir ensam copy). Och om du och vi är sugna på att fortsätta jobba tillsammans efter att min föräldraledighet är över så kan det bli så (då blir vi två copy!). Men vi kan inte lova. För kan du din Mauro Scocco så vet du ju att ”det är en hård värld, utanför”. Men, vi kan i alla fall lova att det kommer vara väldigt trevligt, här inne, i superfina lokaler på Södermalm, under tiden.


Ps. Du bör också tycka om hundar. Ds.


TL;DR: Copy på vikariat sökes. Du är lite konstig. Mauro Scocco!

 

Om du är intresserad av jobbet så hör av dig till mig på johan@svenssonkmn.se eller till Daniel på daniel@svenssonkmn.se om du tror att ni två klickar bättre. Det går också bra att maila båda, om du har svårt att välja.